tiistai 30. huhtikuuta 2013

Ihana valo

Talossamme on sellainen mokkula, jota sanotaan erkkeriksi. Sen parhaana puolena ihanan valon lisäksi ovat ehdottomasti veljen puuseppäappiukon mittojen mukaan tekemät ikkunalaudat. Tomaatit, basilikat, paprikat chili ja kurkku saavat kasvaa niillä vielä hetken ennen kuin pikku hiljaa ilmojen vähän lämmettyä (hrrr...nyt on kylmä) totutan ne kasvihuoneeseen. Viime keväänä siemenestä alulle laitettu ja kesän kasvihuoneen nurkassa laiminlyötynä (myönnän) viettänyt sitruunakin viihtyi talven ikkunalla enemmän kuin hyvin, vaikka aurinkoa ei juuri näkynyt. Koppasin sen syksyllä turvaan pakkasilta ja tökkäsin suoraan raakaan kompostimultaan. Kelpasi ja nyt siellä juurella itää muuten sormustinkukkia:-)

Ikkunalaudalla talvehtineet pelargoniatkin ovat alkaneet kukkia ja Moneymaker-tomaatitkin ovat kuin vaivihkaa pukanneet ensimmäiset nuput. Ja basilika, joka on kyllä lämmön suhteen melkoinen nirppanokka, ilmiselvästi viihtyy. Niitä on jo latvottukin leivän päälle.

Rahapuun uusi trendikäs vappulook näyttää tältä. Ikean mudanruskea ruukku kun näytti niin tylsältä...

Lanka: Rowan Handknit Cotton
Ja huraa! Oma vappupalloni eli avokadonsiemen on haljennut ja sieltähän kurottelee uusi elämä. Mutta aiemmin ennustamani papaijojen joukkokuolema tosiaan toteutui. Viimeinen neljästä kuoli tänään. Joka tapauksessa puuhakasta vappua! Satoi tai paistoi huomenna on perinteinen pihapäivä.





4 kommenttia:

  1. Tännehän minä parkkeeraan lukijaksi. Omaa puutarhaa ei ole, mutta pojilla on mökki ja ihan varmasti saan vapaat kädet kaikelle puutarhaan liittyvälle, heitä se ei juurikaan kiinnosta =DD
    Ihanasti sinulla on jo kaikkea hyvällä alulla, tuosta kun kesä alkaa niin hyvin on kaikki hallinnassa.

    VastaaPoista
  2. Kun asuu kerrostalossa on vain ihailtava toisten puutarhakuvia. Hienosti on jo kasvu lähtenyt käyntiin.

    VastaaPoista