lauantai 11. huhtikuuta 2015

Basilikaa pistokkaasta?

Ajattelin tänä keväänä kokeilla basilikan kasvattamista kaupan ruukkutaimista otetuista pistokkaista. Tämä siksi, että olen unohtanut kylvää, ja eilisessä tarkastuksessakin siemenlaatikon basilikaosasto näytti nollaa.  Basilikojahan on jos jonkinlaisilla aromeilla, mutta muutamien kokeilujen jälkeen olen sitä mieltä, että ihan tavallinen maustebasilika on simply the best.

Basilikan siemenkasvatus ei toki ole vaikeaa; siemenet itävät helposti ja kun lämpöä piisaa, niin kasvavatkin ainakin kasvihuoneessa isoiksi ja komeiksi. Vettä ne janoavat, paljon enemmän kuin olen keskikesällä muistanut/tajunnut/viitsinyt niille  antaa. Kostoksi ovat sitten aika usein alkaneet kukkimaan ja kellastumaan ja sen sellaista. Mutta jos nyt vain laittaisi muutaman ruukkuun, jonka voin sitten kesällä ottaa mökille mukaan.

Kaupunkiviidakko-blogista löysin aiheeseen liittyvät tarkat ohjeet ja sitten vaan napsimaan pistokkaita ja odottelemaan. Jos nyt edes osa noista viidestä saisi juuret.19.4. vähän yli viikko ja komeat juuret ilmaantuivat neljään pistokkaaseen. Ne jatkavat nyt mullassa elämäänsä ja uudet latvat tilalle. Tämähän on vieläkin hauskempaa kuin siemenkasvatus.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti