lauantai 7. syyskuuta 2013

Murhanhimoa ja mansikoita

Kuullostaa ihan Agatha Christieltä, mutta on viattomampaa. Tein tänään pitkästä aikaa täydellisen heräteostoksen. Töistä palatessa nimittäin otin kuin otinkin mukaani yhden kukkakaupan edessä roikkuvan kannukasvin. Olin sitä jo töihin mennessä katsellut ja päätin miettiä vielä. Mutta sitten murhanhimo voitti! Oli niin tuoreen ja viriilin näköinen kasvi, että en voinut vastustaa. Kysyin kauppiaalta, syökö tämä banaanikärpäsiä;-)Siis näitä elo-syyskuun "suloisia" pikkuveijareita, joita on taas ollut liikkeellä pilvin pimein.

Kannukasvi
Aika haastava hoidettavahan tämä kaiketi ilman terraariota sun muita hienouksia on, mutta aion kokeilla. Googlailemalla sain vahvistusta omille aavistuksilleni eli tasaisesti kosteutta ja paljon suihkuttelua. Ainakin orkideat viihtyvät tällä pienellä kukkaikkunallani mainiosti ilman erityisempää hoitoa, mutta tuo jatkuvan kastelun tarve tulee olemaan haaste.

Ensimmäisen kerran kun komeutta suihkuttelin, niin huomasin, että joku oli laittanut suihkupulloon jotakin saippuavettä. Vai oliko se sittenkin itse sekoittelemaani keväistä toluvettä?No, enpä juuri ole kesän aikana huonekasveja suihkutellut. Toivottavasti kasvini ei vetänyt niistä parista tujauksesta hernettä kannuunsa.


Meneppäs katsomaan, mitä tuolla kannun pohjalla on!


Meillä on muuten näköjään alkanut mansikka-aika, aika myöhäinen lajike...Raakileita ja kukkiakin riittää vielä. 


Rastaat ovat ihme kyllä jättäneet syysmansikkani rauhaan. Niillä on ollut ilmeisesti tarpeeksi tekemistä tässä...


Pihalla oli mahtava keli pikku pihahommille. Lähinnä siivoilin pelargoneja ja muuta sellaista pientä mukavaa puuhastelua. Huomenna menen Aamulehden peräkonttikirppikselle Tampereen  Keskustorille myyjän ominaisuudessa, kun tuo arpa suosi.  Ja sääkin tulee suosimaan tätä megakirppistä. Kivaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti