keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Herbsfreudeja

Nyt on jalokurjenpolveni "Rozanne" löytänyt paikkansa ja viihtyy selvästi. Tässä sen taas näkee, että oikealla ja kasville sopivalla kasvupaikalla on merkitystä. Ostin kaksi taimea varmaankin jo 4-5 vuotta sitten Turun Kauppilan perennojen syysloppuunmyynnistä, Ne ovat kyllä säilyneet ja kasvaneet parissakin paikassa. Mutta aika vaatimatonta on ollut ja on tuntunut jäävän haaveeksi se taimistolla lupailtu pitkä kukinta ja matala maanpeitemäinen kasvusto.

No, tänä keväänä tein sitten vielä yhden siirron, kun tarvitsin aluskasvia "Adelaide Hoodless" ruusulle, jonka myös siirsin liian kuivasta paikasta pois. Kaivoin ylös ne kaksi taimea jostakin pikkusydämien sun muiden alta ja vielä reippaasti jaoin molemmat taimet ties kuinka moneen  osaan. Ja jestas, nythän ne ovat kasvattaneet yhdessä kesässä tällaisen kasvuston ja kukkineet heinäkuulta lähtien, eikä loppua näy. Kasvusto on matalahko ja kompakti,  eivätkä kukat harota. Tämä toimisi hienosti myös yksittäisenä kasvina esimerkiksi kivikossa.Pakko oli taas kerran kuvata myös Louise Bugnetin nuppu. On se niin hurmaava ja vielä tuollaisessa aamukasteessa, kuten tuo kasvihuoneen lasin takana  kurkotteleva puolitoistametrinen kosmoskukkakin. Edessä muuten meidän vanhojen runkopatjojen jouset, kivasti ovat ruostuneet.Herbstfreudekin on alkanut punastumaan. Kuvittelenko vain, että aikaisemmin kuin muina vuosina? Saataisiinko siis kerrankin kunnon kukinta?


Kiinankärhö on päättänyt valita toisen suunnan...Mitäpä sitä valmiita polkuja kulkemaan, kun voi kerran kunnolla kurottaa...Mutta suurin kaikista iloista, oikea überherbstfrude,  oli karkuri-Lillin kotiinpaluu viiden vuorokauden reissun jälkeen. Neitiä itseään ei asia tuntunut milllään muotoa hetkauttavan, mutta meillä muilla perheenjäseillä oli ihan suunnaton voimat vievä huoli ja murhe. Sieltä hän sitten tuli vatsa pullottaen, lämpimänä ja hyväntuoksuisena ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Meidän mieliksi meni kokeilemaan, vieläkö mahtuu omaan kiipeilytelineen koppiinsa. Mahtui, sippoinen kun on:-) Lilli.......


2 kommenttia:

  1. Rozanne on yksi mun lemppareita, juuri tuon pitkän ja näyttävän kukinnan takia. Mullakin oli aluksi pieni ja luulin sitä silloin aika matalaksi, mitä se ei enää oo. Kiva että Lilli tuli kotiin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tykkää kovasti sekä Rozannesta että varsinkin Lillistä:-)

      Poista